FC Emmen laat zich verrassen door amateurs van ODIN'59

FC Emmen is woensdagavond uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. De amateurs van ODIN'59 waren te sterk voor de Eredivisionist: 1-3.

Emmen, de nummer zestien van de Eredivisie, kwam na achttien minuten spelen nog wel op voorsprong. Van ruime afstand plaatste Glenn Bijl de bal in de verre hoek. ODIN'59, de nummer twaalf van de Derde Divisie Zaterdag, kwam na 34 minuten met de reactie. Ahmed al Mahdi zorgde voor de gelijkmaker.

De thuisploeg had gedurende de wedstrijd de meeste mogelijkheden, maar na 75 minuten kwamen de bezoekers uit Heemskerk op voorsprong. Na een overtreding van Caner Cavlan in het strafschopgebied mocht Nigel Hardenberg aanleggen voor een strafschop en de aanvaller faalde niet: 1-2. Zeven minuten later was Hardenberg wederom de gevierde man. Hij kopte de bal over Dennis Telgenkamp heen en kopte zijn ploeg daarmee naar de achtste finales van de KNVB Beker.

AZ - VVV-Venlo 2-0

Gescoord werd er niet in de eerste helft, maar een minuut na de thee lag de 1-0 er alsnog in. Mats Seuntjes schoot AZ, op aangeven van Guus Tiln naar de voorsprong. Drie minuten voor tijd volgde de beslissing in het bekertreffen tussen beide Eredivisionisten. Oussama Idrissi zette de 2-0 eindstand op het scorebord.

FC Utrecht - ASWH 5-1

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd en nam na vijf minuten spelen de voorsprong. Gyrano Kerk schoot FC Utrecht op voorsprong, waar doelman Stef Doedee niet geheel vrijuit ging. De reactie van de bezoekers volgde in de 22e minuut. Willem Janssen leverde de bal in, waarvan Jesper van den Bosch optimaal profiteerde. Zes minuten later stelde Utrecht al weer orde op zaken. Joris van Overeem schoot in de korte hoek raak: 2-1.

Het duurde een half uur in de tweede helft voordat FC Utrecht de wedstrijd wist te beslissing. ASWH stond op dat moment al met tien man omdat Clarence Bijl met twee keer geel was weggestuurd. Op aangeven van Sander van der Streek maakte Cyriel Dessers er na 74 minuten 3-1 van. Via twee doelpunten van Van der Streek werd het ook nog 4-1 en 5-1.

Willem II - Spakenburg 5-0

Willem II kwam goed uit de startblokken en in de negende minuut schoot Fran Sol, op aangeven van Donis Avdijaj, zijn ploeg op voorsprong. De Tilburgers leken de wedstrijd na 24 minuten spelen al in het slot te gooien. Daniel Crowley verdubbelde de voorsprong.

De definitieve beslissing in de wedstrijd volgde acht minuten na rust. Avdijaj strafte een te korte terugspeelbal genadeloos af en maakte de 3-0. De honger van Willem II was nog niet gestild want nog binnen het uur werd het 4-0 en wederom scoorde Avdijaj. Negen minuten voor tijd volgde de vijfde treffer van de avond. Sol noteerde zijn tweede treffer: 5-0.

Groene Ster - sc Heerenveen 1-3

De amateurs van Groene Ster, waar Nathan Rutjes tegenwoordig speelt, namen vijf minuten voor rust brutaal de leiding. Chefrino Eind zorgde voor de 1-0 voorsprong. In een tijdsbestek van vier minuten volgde na rust het antwoord voor Heerenveen. Eerst knalde Ben Rienstra een afvallende bal tegen de touwen, waarna na een fraai aanval Arber Zeneli de 1-2 maakte.

In de zeventigste minuut winst Heerenveen definitief afscheid te nemen van de thuisploeg. Sam Lammers hielp zijn ploeg aan de 1-3 en een plek in de achtste finales van het bekertoernooi.

Ajax - Go Ahead Eagles 3-0

Ajax heeft zich woensdagavond moeiteloos gekwalificeerd voor de achtste finales van de KNVB-beker. De Amsterdammers zetten Go Ahead Eagles in de Johan Cruijff Arena met 3-0 aan de kant.

David Neres opende na 35 minuten de score. De Braziliaan schoot beheerst raak op aangeven van Zakaria Labyad. Drie minuten was het opnieuw raak voor de Amsterdammers. Op aangeven van Huntelaar schoot Labyad raak. Na rust liep Ajax nog uit naar 3-0 door een doelpunt van Huntelaar.