Halloween-trailer Man of Medan

Bandai Namco heeft een nieuwe Halloween-trailer voor de horrorgame Man of Medan vrijgegeven die een eerste blik gunt op het mysterieuze personage van de Curator.

De Curator wordt gespeeld door de Britse acteur Pip Torrens (The Crown, Preacher). Hij sluit zich daarmee aan bij de eerder aangekondigde cast van Man of Medan, waaronder Shawn Ashmore (X-Men) als Conrad. Ondanks dat de cast wijzigt per verhaal in de anthology, speelt de Curator steeds een rol spelen in elk onderdeel van deze ijzingwekkende ervaring.

De Curator is tijdloos en neemt verhalen van leven en dood op in zijn eigen kleine sectie van zijn bewaarplaats waar hij elk verhaal dat ooit werd verteld bijhoudt. Hij gaat ervan uit dat hij dit al duizend jaar doet, maar kan zich niet herinneren wanneer hij ermee startte of dat er een echt begin was aan wat hij doet. Maar nu, om redenen die hij niet kan bevatten, heeft hij voor het eerst de kans om tegen iemand te praten: De Speler.

Hij weet dat er bepaalde regels zijn. Hij mag niet ingrijpen, maar door zijn enthousiasme laat hij zich soms een beetje meeslepen. Hij heeft dingen opgemerkt die de speler vast niet heeft gezien, maar hij mag niet vertellen wat dat dan precies is... Dus geeft hij hints waar hij denkt dat het kan, in de hoop dat de speler zijn genie erkent. Verwacht niet dat hij dat op een directe manier doet, zijn hints zijn cryptisch.

Supermassive Games, bekend van Until Dawn, wil met The Dark Pictures een serie stand-alone, cinematische horror games maken. Deze games worden ontworpen om op een regelmatige basis een nieuwe horror-ervaring te bieden. Elke game staat op zich en omvat een nieuw verhaal en een nieuwe cast personages. In de eerste deel van de serie, Man of Medan, varen vier jonge Amerikanen uit voor een duiktrip na een gerucht over een WOII wrak. Wanneer er storm opsteekt krijgt hun vakantie een sinistere wending... wie zal overleven en wie zal sterven?

The Dark Pictures - Man Of Medan zal in 2019 verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Meer over de game kun je lezen in onze handson preview.