Feyenoord wisselt weinig en gaat voor bekerwinst

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft het winnen van het bekertoernooi tot serieus doel gemaakt. Daarom krijgen de basisspelers geen rust.

De Rotterdammers nemen het op tegen ADO Den Haag en doet dat vermoedelijk grotendeels met dezelfde namen als tegen Ajax (3-0 verlies in de competitie). Alleen Jeremiah St. Juste is geschorst en doelman Justin Bijlow staat zijn plaats af aan Kenneth Vermeer. "Dat is de enige wissel die we zeker doen. Kenneth is mijn keeper voor de bekerwedstrijden", aldus Van Bronckhorst, die zijn verhaal doet op de clubsite.

Feyenoord ging afgelopen weekeinde hard onderuit in de Klassieker en Van Bronckhorst vond het daarom moeilijk om de focus te verleggen naar het bekertoernooi. "Het is jammer dat we ons niet echt hebben kunnen meten met Ajax, omdat we zo snel met tien man kwamen te staan. Maar of je nu wint of verliest, de knop moet om naar de volgende wedstrijd."

Daarin wacht ADO Den Haag en die ploeg heeft de pech dat Feyenoord koste wat kost met een prijs aan de haal wil gaan en de KNVB Beker lijkt daarvoor de enige mogelijkheid aangezien men in de competitie nu al tien punten achter staat op PSV. "Daarom willen en moeten we de wedstrijd van donderdag winnen. Het blijft de snelste weg naar Europees voetbal, zo hebben we ook de afgelopen jaren ervaren."

Feyenoord won de beker onder Van Bronckhorst's leiding al twee keer en kwam voorgaande twee seizoenen ook al tegenover ADO te staan. "Het blijft een lastige ploeg. Het is echt een team, met een paar spelers die het verschil kunnen maken", weet de oefenmeester van de Rotterdammers. "Ze hebben lengte, kracht en snelheid in de ploeg."