Steekpartij op Antarctica 'wegens spoileren van boeken'

Stel je voor: je bent een fervent lezer van allerlei boeken, net als iemand waar je regelmatig mee werkt. Stel je nu eens voor dat je zelfs een soort van opgesloten zit met betreffend persoon - niet in een cel, maar in een onderzoeksbasis op Antarctica - en die persoon leest dezelfde boeken als jij, maar steeds net iets eerder, waarna hij jou het einde vertelt. Keer op keer.

Dat is natuurlijk schijtirritant en die mening is de Russische wetenschappelijk ingenieur Sergey Savitsky schijnbaar ook toegedaan. De 55-jarige man had het he-le-maal gehad met het gekut van de drie jaar jongere Oleg Beloguzov, lasser op het station van het geïsoleerde Bellingshausen op King George Island, een van de Zuidelijke Shetlandeilanden.

Savitsky pakte er een keukenmes bij en stak Beloguzov in diens borststreek, waarbij deze naar verluidt schade opliep aan het hart. Het slachtoffer werd met gezwinde spoed naar Chili overgevlogen, waar hij op de intensive care werd opgenomen, volgens de laatste berichten buiten levensgevaar. De verdachte meldde zich vrijwillig bij de baas van het station en is direct gedeporteerd naar Sint-Petersburg. Daar is hij aangeklaagd wegens poging tot doodslag en wacht hij zijn proces in gevangenschap af, maar wél zonder spoilers.