30 maanden cel voor 2,5 jaar dealen harddrugs

De rechtbank in Zutphen veroordeelt een 36-jarige man uit Vaassen voor het dealen en bezit van harddrugs. Daarnaast had de man een taser en creditcardmes in bezit. Hij krijgt een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar.

Handel in drugs
De man verkocht 2,5 jaar lang voornamelijk amfetamine, maar ook XTC en GHB, aan diverse afnemers. Hij deed dit vanuit zijn woning in Vaassen. Bij een doorzoeking van zijn woning zijn ook amfetamine, XTC-pillen en GHB aangetroffen. Ook vond de politie een taser en een creditcardmes in zijn huis. Het bezit van deze wapens is strafbaar.

Hogere straf
De officier eiste een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. De rechtbank legt aan de man een hogere straf op. Zij hield daarbij rekening met het strafblad van de man en de oriëntatiepunten voor dit soort delicten. De man kwam al op jonge leeftijd in aanraking met drugs en hij is vaker veroordeeld voor drugsgerelateerde delicten.

De man is gemotiveerd om een behandeling te volgen. De rechtbank legt daarom een deels voorwaardelijke gevangenisstraf op. Daar zijn bijzondere voorwaarden aan gekoppeld, waaronder een meldplicht, een ambulante behandeling en het meewerken aan middelencontroles.

De rechtbank schat in dat de man ruim 3.200 euro heeft verdiend met de handel in harddrugs, gebaseerd op de door de klanten afgenomen hoeveelheden drugs. Dit bedrag moet de man aan de staat terugbetalen.

30 maanden cel voor 2,5 jaar dealen harddrugs (Foto ter illustratie ©Pxhere)
30 maanden cel voor 2,5 jaar dealen harddrugs (Foto ter illustratie ©Pxhere)