Ten Hag geeft wisselspelers de kans tegen oude werkgever

Ajax-trainer Erik ten Hag stuurt woensdagavond niet zijn sterkste opstelling het veld in tegen Go Ahead Eagles. Veel wisselspelers krijgen een kans.

In de tweede ronde van de KNVB Beker neemt Ten Hag het op tegen een oude bekende, want hij stond zes jaar geleden onder contract bij Go Ahead Eagles. Met die club dwong hij promotie naar de Eredivisie af en Kowet (bijnaam voor 'Go Ahead') ligt nu weer op koers om zo'n sprookje te realiseren. De club staat momenteel eerste in de Keuken Kampioen Divisie.

Ten Hag start desondanks niet met zijn sterkst mogelijke opstelling, verklapt hij alvast aan FOX Sports. "We willen in drie competities actief blijven en moeten dus winnen, maar dit is wel een gelegenheid voor andere spelers om zich te bewijzen. Die kans gaan we ze zeker geven", benadrukt hij, zonder te melden wie de fans op het veld mogen verwachten.

Aannemelijk lijkt echter dat spelers als Kostas Lamprou, Rasmus Kristensen, Perr Schuurs, Ryan Gravenberch, Zakaria Labyad en Mitchel Bakker hun minuten mogen maken. In de vorige bekerronde maakten zij ook hun opwachting tegen amateurclub Te Werve (0-7 winst). Ten Hag wil hen graag in actie zien en tegelijkertijd de basisspelers wat rust geven in een uiterst drukke periode.

Ten Hag kijkt in ieder geval uit naar een tijdelijke terugkeer naar zijn oude club. “Ik heb heel prettige herinneringen aan Go Ahead. De club speelt in een fantastisch stadion met schitterend publiek dat heel fanatiek kan meeleven. Het is altijd leuk om weer mensen van Go Ahead te spreken, maar voor ons draait het woensdag om het neerzetten van een goede wedstrijd.”