Trainer nam De Vrij in bescherming in duel met Lazio

Stefan de Vrij beleefde het duel tussen Internazionale en zijn oud-werkgever Lazio op de reservebank. Zijn trainer vond dat de beste oplossing.

De Nederlander is normaal gesproken basisspeler sinds hij afgelopen zomer een transfervrije overstap maakte van Rome naar de Nerazzurri. Tegen zijn oud-werkgever opteerde Luciano Spalletti echter voor João Miranda. "Ik vond het niet verantwoord om De Vrij te laten spelen, omdat hij door het hele stadion zou zijn uitgefloten", aldus de oefenmeester tegenover verschillende Italiaanse media. "Hij is een gevoelige jongen en als hij een paar fouten had gemaakt, had dat een grote invloed op hem gehad."

De centrumverdediger speelde vorig seizoen in de laatste wedstrijd voor Lazio een negatieve hoofdrol door te blunderen tegen uitgerekend Inter, dat daarmee het CL-ticket voor de neus van de Romeinen wegkaapte. Ook nu won de club uit Milaan mede dankzij een ontketende Icardi uiteindelijk met 0-3, tot opluchting van Spalletti. De Vrij's vervanger Miranda raakte aan het einde vermoeid, maar hield wel vol. Toch is er veel ruimte voor verbetering, concludeert de trainer na afloop.

“Het gaat allemaal om de uitvoering. We hebben het in ons om wedstrijden naar onze hand te zetten zoals in de eerste helft tegen Lazio, maar in de tweede helft zakten we ver terug. We lieten het zo ver komen dat Lazio ons in de problemen bracht. In die situaties doen we veel dingen die we juist niét moeten doen. We speelden één helft goed, dus laten we niet te vroeg juichen”, aldus Spalletti.

In de komende wedstrijden is de 26-jarige De Vrij vermoedelijk wel weer basisspeler. "In ons drukke programma hebben we iedereen nodig", zegt de trainer daarover. Internazionale bezet de tweede plaats in de Serie A, zes punten achter Juventus. Ook in de Champions League ligt men op koers om te overwinteren. De Italianen pakten zes punten uit de eerste drie wedstrijden met Tottenham Hotspur, PSV en Barcelona.