Icardi bezorgt Lazio pijnlijke thuisnederlaag

Internazionale heeft keihard uitgehaald op bezoek bij Lazio. De werkgever van Stefan de Vrij won dankzij een ontketende Mauro Icardi met 0-3.
 
Voor de Nederlander was het een pikant duel, want hij stond afgelopen seizoen nog onder contract bij Lazio. In de laatste speelronde van vorig seizoen blunderde hij bovendien, waardoor Inter wel en Lazio niet naar de Champions League mocht. Nu kreeg hij geen kans om zijn klasse te tonen, want Inter-trainer Luciano Spalletti gunde hem geen invalbeurt tegen zijn oude werkgever.

Vanaf de bank zag hij echter hoe zijn ploeg een gemakkelijke avond beleefde. Icardi liet in de openingsfase nog een kans liggen, maar na een klein half uur spelen was het alsnog raak toen hij uit de kluts kon binnenschieten. Lazio had op dat moment al een kans gemist via topscorer Ciro Immobile: João Miranda kon hem op het allerlaatste moment afstoppen.

Nog voor rust maakte Marcelo Brozovic er met een afstandsschot 0-2 van en na rust slaagde Lazio niet in de moeilijke missie om nog iets aan die stand te doen. De ploeg probeerde het wel en kreeg kansjes via Danilo Cataldi en Adam Marusic, maar aan de overzijde gaf goalgetter Mauro Icardi een demonstratie. Hij kapte een tegenstander uit en vuurde de bal richting korte hoek, waar doelman Thomas Strakosha kansloos was. De sluitpost slaagde er later wel in om erger te voorkomen, maar toen was het leed al geschied.