NHL: Kings winnen in slotminuut, Red Wings houden stand

De ijshockeyers van de Los Angeles Kings hebben thuis een moeizame zege geboekt op de New York Rangers. Pas in de slotminuut werd de wedstrijd in het Staples Center beslist: 4-3.

Vladislav Namestnikov en Anthony DeAngelo hadden de Rangers een 0-2 voorsprong bezorgd, maar Dustin Brown en de na zes seizoenen SKA Sint-Petersburg in de NHL teruggekeerde veteraan Ilya Kovalchuk trokken de stand weer gelijk. Trevor Lewis bracht de Kings op voorsprong, Ryan Spooner maakte de 3-3. Dik vijftig seconden voor tijd was het de beurt aan Alec Martinez en hij schoot de Kings naar de winst.

De Detroit Red Wings wonnen thuis van de Dallas Stars, pas hun tweede zege in elf wedstrijden en nog maar de eerste in reguliere speeltijd. Anthony Mantha, Tyler Bertuzzi en Jonathan Ericsson brachten de Red Wings op 3-1, nadat Gemel Smith de score had geopend voor de Stars. Radek Faksa was 37 seconde voor tijd goed voor de aansluitingstreffer en dus zag men de bui in Detroit alweer hangen, maar Justin Abdelkader schoot de puck dertien tellen later in het lege doel: 4-2.

Uitslagen NHL zondag
Los Angeles Kings - New York Rangers 4-3
Carolina Hurricanes - New York Islanders 1-2
Detroit Red Wings - Dallas Stars 4-2
Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 1-2 OT
Anaheim Ducks - San Jose Sharks 3-4 OT
Vegas Golden Knights - Ottawa Senators 4-3 OT

Red Wings - Stars (Bron: YouTube)