Leicester City bevestigt overlijden eigenaar na helikoptercrash

Vichai Srivaddhanaprabha behoorde zaterdagavond tot de inzittenden van het fatale helikopterongeluk. Leicester City heeft zijn overlijden bevestigd.

De Thaise zakenman reisde met vier andere passagiers in zijn privé-helikopter en stortte kort na het opstijgen neer in de buurt van het King Power Stadium nadat zijn club met 1-1 gelijkspeelde tegen West Ham United. Ook de andere inzittenden overleefden het ongeluk niet.

Persbureau Reuters suggereerde al snel dat het ging om de voorzitter, zijn dochter, twee piloten en een onbekende vijfde passagier. Alleen van Srivaddhanaprabha is de identiteit nu officieel bekend gemaakt. "Met diepe verslagenheid melden wij het overlijden van onze voorzitter. Met Khun Vichai verliest de wereld een goed man. We spreken ons diepste medeleven uit aan zijn familie en de nabestaanden van de andere slachtoffers", luidt het statement van de club.

Srivaddhanaprabha nam de club in 2010 over en groeide uit tot een uiterst geliefd bestuurder. "Onder zijn leiding was de club een echte familie en als een eenheid zullen we zijn visie blijven volgen die nu voortleeft als zijn nalatenschap", aldus de club. Onder het bewind van de Thai beleefde Leicester in 2015/16 een van de mooiste voetbalsprookjes in de geschiedenis door het kampioenschap in de Premier League op te eisen. Zijn zoon Aiyawatt is vice-voorzitter, maar het is nog niet bekend of hij de club nu gaat leiden.

Leicester City bevestigt overlijden eigenaar na helikoptercrash (Pro Shots / Action Images)
Leicester City bevestigt overlijden eigenaar na helikoptercrash (Pro Shots / Action Images)