Mertens helpt Napoli in slotfase aan punt tegen AS Roma

Dries Mertens heeft in de laatste minuten van het duel tussen Napoli en AS Roma voorkomen dat de thuisploeg een pijnlijke nederlaag moest incasseren.

De thuisploeg wist dat het moest winnen om enigszins in het spoor van het ontketende Juventus te blijven, maar een vroege treffer van Stephan El Shaarawy gooide roet in het eten. De Italiaanse aanvaller kon na een kwartier spelen profiteren van een geweldige voorzet van Cengiz Ünder en zag de tegenstander daarna lang aandringen voordat Mertens pas in de slotfase van het duel de gelijkmaker aantekende.

Gevaarlijk werd Napoli geregeld, maar steeds faalde men in de afronding of bleek doelman Robin Olsen onpasseerbaar. De keeper had enkele prima reddingen in huis en ook met een serie overtredingen wisten de Romeinen Napoli lang van scoren af te houden. Scheidsrechter Davide Massa slingerde uiteindelijk vijf spelers van Roma op de bon met geel, maar stuurde niemand van het veld af.

Dat het voor de bezoekers toch nog in mineur eindigde was te wijten aan Mertens. Hij produceerde de gelijkmaker in de negentigste minuut van het duel. Daarmee komt Napoli nu op 22 punten, waardoor het zes punten achter Juventus staat. Internazionale kan nog langszij komen, want de werkgever van Stefan de Vrij heeft nog een wedstrijd tegoed. Roma blijft door de late tegengoal steken op vijftien punten, waarmee het plek acht bezet in een grote middenmoot. Bij een zege zouden zij gestegen zijn naar de vijfde plaats.

Uitslagen Serie A zondag
Sassuolo - Bologna 2-2
Cagliari - Chievo 2-1
Genoa - Udinese 2-2
SPAL - Frosinone 0-3
AC Milan - Sampdoria 3-2
Napoli - AS Roma 1-1