Uitslag Ajax - Feyenoord

Ajax heeft zonder al te veel moeite Feyenoord met 3-0 verslagen in de Johan Cruijff ArenA. De Rotterdammers kwamen al snel met tien man te staan.

Sleutelmoment in de wedstrijd was de directe rode kaart voor Jeremiah St. Juste na zes minuten. De verdediger van Feyenoord kreeg in eerste instantie geel van Björn Kuipers, maar op aandringen van VAR Danny Makkelie werd dat toch rood. St. Juste speelde de bal te ver voor zich uit en in een poging om Nicolás Tagliafico af te troeven, plaatste de rechtsback zijn voet vooruit. Hij raakte daardoor met zijn noppen het been van Tagliafico.

Ook bij de openingstreffer kreeg Ajax hulp van Feyenoord en de VAR. Justin Bijlow liet een schot van Frenkie de Jong onder zich doorglippen, maar hij leek de bal nog net op de doellijn te kunnen klemmen. Op dat moment probeerde Kasper Dolberg de bal nog binnen te werken en hij raakte de arm van Bijlow. De Feyenoord-keeper kwam met de bal in zijn armen net over de doellijn heen: 1-0.

Ajax had tot dat moment al een paar aardige kansen gecreëerd en dat was na de openingstreffer niet anders. Hakim Ziyech verdubbelde vlak voor rust de score door vanaf de rechterflank naar binnen te trekken en met links laag in de verre hoek te mikken.

In de tweede helft speelde Ajax hier en daar slordig en in een laag tempo, waardoor Feyenoord lang de schade kon beperken. Tien minuten voor tijd werd het toch nog 3-0 toen Dusan Tadic een voorzet van David Neres binnenkopte. De Amsterdammers blijven daardoor vijf punten achter PSV staan, terwijl het gat tussen Ajax en Feyenoord nu ook vijf punten is.

Jeremiah St Juste krijgt na vijf minuten de rode kaart van Kuipers. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)