Uitslag Vitesse - Fortuna Sittard

Vitesse heeft zondagmiddag een minimale zege geboekt op Fortuna Sittard. De Arnhemmers wonnen op eigen veld met 2-1.

Vitesse begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in de openingsfase direct enkele mogelijkheden. Matus Bero volleerde een bal hoog over vanaf de strafschopstip, Bryan Linssen kreeg een kopbal niet tussen de palen en vervolgens schoot hij een voorzet bij de tweede paal over.

Na twaalf minuten spelen was het alsnog raak voor de thuisploeg. Een perfecte voorzet van Navarone Foor werd door Maikel Van der Werff tegen de touwen gekopt: 1-0. De Arnhemmers hadden de overhand en Oussama Darfalou kreeg een mogelijkheid op de 2-0, maar kopte in de handen van doelman Alexei Koselev. Vanuit het niets maakte Fortuna in de blessuretijd voor rust gelijk. Max Clark miste de bal en André Vidigal profiteerde optimaal en maakte de 1-1.

Beide ploegen wisten in de openingsfase van de tweede helft niks te creëren, maar uit de eerste de beste mogelijkheid kwam Vitesse wederom op voorsprong. Met een halve omhaal maakte Bero de 2-1. Fortuna was onmachtig om in het vervolg van de wedstrijd nog een punt mee te nemen naar Limburg.

Vitesse

2 - 1

Fortuna Sittard

 12' v.d. Werff
 66' Bero
   45+2' Vidigal
 
 Gele kaart: Bero, Foor, Clark, (Vitesse), Ninaj, Essers, (Fortuna Sittard)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 15.879
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Eduardo
Karavajev
v.d. Werff (Doekhi/40)
Clarke-Salter
Clark
Bero
Serero
Foor
ödegaard (Bruns/90+3)
Darfalou
Linssen (Gong/82)
  Koselev
Ciranni
Ninaj
Dammers
Pinto (Ospitalieri/75)
Rodríguez
Diemers
Smeets (Semedo/75)
Vidigal (Essers/46)
Hutten
Lamprou