Uitslag FC Groningen - PSV

PSV heeft ook in de tiende speelronde van de Eredivisie drie punten gepakt, al was hekkensluiter FC Groningen bijzonder dicht bij een remise.

PSV heeft het de laatste jaren vaak lastig in Groningen en dat was zaterdagavond niet anders. De ploeg van coach Mark van Bommel stichtte voor rust weinig gevaar in de buurt van het Groningse doel. Donyell Malen schoot namens PSV naast, terwijl een kopbal van Mateo Cassierra van de lijn werd gehaald door Denzel Dumfries. Even later schoot Jannik Pohl voorlangs.

Na veertig minuten kreeg Groningen de uitgelezen kans om de openingstreffer te maken. Bij een hoekschop werd Julian Chabot namelijk vastgehouden door Luuk de Jong en arbiter Danny Makkelie wees naar de stip. Van elf meter bleef Samir Memišević vervolgens koel: 1-0.

Helaas voor de thuisploeg kwam PSV nog in de eerst helft langszij. Dumfries gaf een voorzet die Malen van dichtbij kon binnenwerken. Kort na de pauze werd De Jong gevaarlijk met een schot dat net over het doel verdween en een kopbal die Sergio Padt uitstekend pareerde. Beide teams creëerden in de slotfase een aantal aardige mogelijkheden.

Toen Hirving Lozano oog in oog met Padt tegen de Groningse doelman schoot, kwam het eerste puntenverlies voor PSV dit seizoen heel dichtbij. Dumfries dacht daar toch anders over. De verdediger stoomde mee naar voren en rondde prima af: 1-2.


PSV viert met Dumfries voorop de nipte zege op FC Groningen (Pro Shots / Lars Smook)

FC Groningen

1 - 2

PSV

 42' Memisevic(pen)    45+1' Malen
 86' Dumfries
 
 Gele kaart: Handwerker, Reis, Pohl, (FC Groningen),
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 18.445
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Padt
Zeefuik
Te Wierik
Chabot
Handwerker (Mendes Moreira/ 90 2)
Doan
Memisevic
Reis
Warmerdam
Pohl (Freriks/84)
Cassierra (Antuna/ 90 1)
  Zoet
Dumfries
Schwaab
Viergever
Angelino
Rosario
Pereiro (Mauro Júnior/ 80)
Hendrix (Gutiérrez/67)
Lozano
De Jong
Malen (Verreth/89)