FOK! Wat een weer: perioden met zon

Hallo!  

Ik vertelde vrijdag al dat de meeste buien zich langs de kust zouden voordoen en dat is ook redelijk goed uitgekomen. Met name in het zuidwesten is er behoorlijk wat gevallen. In Vlissingen viel er in totaal 23 mm, in Zoetermeer 20 mm en verder langs de gehele west- en noordkust tussen de 10 en 15 mm. Hier en daar viel wat hagel en op een paar plaatsen kwam ook onweer voor. 

Gisteren vielen er ook in het zuiden een paar buien, maar het gros van de buien bevond zich langs de grote wateroppervlakten. Een heel klein, maar vrijwel stilhangend buitje leverde hier nog 5 mm op. Later op de dag draaide de wind naar het noordoosten en bleven de buien op zee en in het Waddengebied.

Vannacht was het op de meeste plaatsen droog en koelt het flink af. In het binnenland kon het tot het vriespunt zakken, terwijl het langs de kust een graad of 5 bleef.

Vandaag zijn er perioden met zon en blijft het waarschijnlijk overal droog. Het is echt fris met maxima van 8 graden en een stevig blazende noordoostenwind. Over het algemeen staat er een matige tot vrij krachtige wind. 

Nog steeds staat er voor dinsdag veel regen op het programma. Mogelijk tussen de 15 en 30 mm. Daarna breekt de zon weer door en lopen ook de temperaturen weer op tot boven de 10 graden. 

Nederland

Bui in Haarlem (Foto: DJMO)
Dit relatief kleine buitje hield het boven mijn huis ruim drie kwartier vol. Monique stond net aan de oostkant van de bui op station Haarlem Spaarnwoude. (Foto:DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!