MLB: Langste World Series-wedstrijd ooit diep in de nacht beslist

De honkballers van de Los Angeles Dodgers hebben de derde wedstrijd in de World Series gewonnen van de Boston Red Sox. In het met ruim 90.000 man gevulde Dodger Stadium wonnen de Dodgers pas ruim na middernacht: met 7:20 uur en achttien innings - een dubbele reguliere wedstrijd - werd het de langste World Series-wedstrijd ooit. De Red Sox hebben nu nog wel een 2-1 voorsprong.

De Dodgers begonnen de wedstrijd met rookie Walker Buehler op de werpheuvel, terwijl de Red Sox met Rick Porcello begonnen. De eerste paar innings leverden aanvankelijk geen score op, onder meer dankzij een heerlijke verdedigende actie van Justin Turner (Dodgers) op een slag van Jackie Bradley Jr en een vergelijkbare actie van Xander Bogaerts (Red Sox) op een slag van Chris Taylor. Toch was het in de derde inning raak: Joc Pederson sloeg de Dodgers met een homerun op een 1-0 voorsprong na drie innings.

Na zeven innings stond het nog altijd 1-0 en op dat moment kwam de tweede Nederlands international in deze World Series het veld op: Buehler werd vervangen door Kenley Jansen, doorgaans closer bij de Dodgers, terwijl de Red Sox al wat langer bezig waren met hun bullpen - de vervangende pitchers. Jansen begon met twee outs, maar daarna ging het fout: Bradley Jr mepte een bal de tribunes in en de Dodgers kwamen in de achtste inning eindelijk op 1-1.

Bradley Jr trekt de stand gelijk (Bron: YouTube)

Jansen gooide nog even door in de negende inning en zorgde voor drie outs, waardoor de Dodgers de kans kregen om de wedstrijd te winnen door één run te scoren. Dat lukte echter niet: Red Sox-werpers David Price en Craig Kimbrel hielden stand, Cody Bellinger (Dodgers) werd na een scherpe verdedigende play gegrepen en dus was het tijd voor extra innings.

Een rake klap van Eduardo Nuñez leek Boston aan de leiding te helpen, maar Bellinger gooide de bal strak naar catcher Austin Barnes, die Ian Kinsler uit kon tikken. In de dertiende inning werd er dan eindelijk weer gescoord: Nuñez raakte een bal van Dodgers-werper Scott Alexander niet helemaal lekker, maar door matig verdedigend werk van de Dodgers kon Brock Holt tot scoren komen en Boston op 1-2 zetten.

Bellinger en Barnes nemen Kinsler te grazen (Bron: YouTube)

Met de honken bezet kon Bogaerts de Red Sox bijna zeker naar de winst helpen, maar hij benutte de kans niet: de Nederlander raakte de bal verkeerd, maar wel geldig, en dat leverde hem de derde out van de ploeg op. De Dodgers moesten vervolgens scoren...en dat gebeurde ook: Yasiel Puig sloeg Max Muncy binnen en het stond weer gelijk, dus ging men op weg naar de veertiende inning.

In de vijftiende inning gooide werper Kenta Maeda drie Red Sox-spelers uit, waarna Muncy de Dodgers even naar de winst leek te slaan, maar zijn bijna-homerun was net buiten de lijnen. Scores bleven vervolgens nog een tijdje uit, maar in de achttiende inning was het éindelijk raak en dit keer deed Muncy het wél: Red Sox-werper Nathan Eovaldi kreeg een homerun om de oren en de wedstrijd was voorbij, 3-2 winst voor de Dodgers.

Zaterdagnacht staat wedstrijd vier op het programma, opnieuw in Los Angeles. Het duel gaat rond twee uur Nederlandse tijd van start en is wederom live te zien op FOX Sports.

Muncy slaat een bijna-homerun in de vijftiende inning, maar helpt de Dodgers met een walk-off homerun in de achttiende alsnog aan de winst (Bron: YouTube)

Dodgers winnen het duel. (PRO SHOTS/Action Images)
Dodgers winnen het duel. (PRO SHOTS/Action Images)