Cantona over Mourinho: "Dit is niet de juiste man met de juiste vrouw"

Eric Cantona roept Manchester United op om José Mourinho te vervangen als manager van de club. Het is geen gelukkig huwelijk, vindt de Fransman.

Er wordt getwijfeld aan de toekomst van de Portugees op Old Trafford. In negen wedstrijden in de Premier League pakte de ploeg veertien punten en daarmee bezet het de tiende plek. In de Champions League pakten the Red Devils in drie wedstrijden vier punten, waar ze midweeks tegen Juventus op eigen veld met 1-0 verloren.

"Dit is niet de juiste man met de juiste vrouw", vertelt Cantona aan fans tijdens een vraag- en antwoordsessie. "Je hebt het recht om te verliezen, maar je moet risico's nemen. Wanneer je verliest van Juventus en zij hadden zeventig procent balbezit op Old Trafford. Kun je je dat voorstellen met Sir Alex Ferguson op de bank? Ik lijd en ik lijd nog meer als ik Manchester City zo mooi zie spelen."

Wat betreft een mogelijke opvolger voor Mourinho, is Cantona een voorstander dat het iemand van binnen de club zou moeten zijn. "We zagen Zinédine Zidane, die een voormalige speler van Real Madrid was en nog nooit eerder een team had gecoacht, die trainer van Real Madrid werd. Ze gaven hem een kans."

"United heeft nooit een kans gegeven aan een speler die de binnenkant van de club kent, zijn identiteit en zijn filosofie. En ik wil niet dat mensen denken dat ik dat zeg omdat ik manager van Manchester United wil worden!"