Skiester Worley begint World Cup-seizoen met winst in Sölden

In het Oostenrijkse Sölden is het World Cup-seizoen voor de alpineskiesters begonnen met een reuzenslalom. De winst ging daar naar de Française Tessa Worley, die na de eerste run nog op de derde plek stond.

De leiding na één run was opvallend genoeg in handen van Federica Brignone, die ook als eerste mocht starten. Dat is op zich niet heel verrassend, de Italiaanse maakt zeker deel uit van de wereldtop, maar haar voorbereiding was nogal ongelukkig: begin augustus raakte ze geblesseerd en eind september kon ze pas weer op de sneeuw staan, waardoor onder meer de hele voorbereiding in Zuid-Amerika in duigen viel.

Achter Brignone nam de Duitse Viktoria Rebensburg op 0,24 seconden de tweede plek in beslag, voor Worley (+0,40). Ook Mikaela Shiffrin (+0,60), Ragnhild Mowinckel (+0,90) en Stephanie Brunner (+0,94) bleven nog binnen een seconde van Brignone, de Nederlandse Adriana Jelinkova moest genoegen nemen met een 46e plek.

In de tweede run was het vooral Thea Louise Stjernesund die grote indruk maakte. De 21-jarige Noorse debuteerde in de World Cup en steeg, ietwat geholpen door de sneeuwval, van de 24e naar een zeer knappe negende plek. Van de toppers was het Shiffrin die de leiding pakte, maar Worley dook er bijna een seconde onderdoor. Rebensburg strandde 0,05 tellen achter Shiffrin, Brignone gaf de winst uit handen, maar op 0,35 seconden van Worley was ze wel terecht dolgelukkig met een gezien haar voorbereiding indrukwekkende tweede plek.

Zondag is het de beurt aan de mannen, die ook om 10.00 uur en 13.00 uur de twee runs afwerken.