Bertens loopt eindstrijd WTA Finals mis na spannende partij tegen Svitolina

Kiki Bertens is er niet in geslaagd om de eindstrijd te halen van de WTA Finals. De 26-jarige Wateringse verloor in drie sets van de Oekraïense Elina Svitolina: 5-7, 7-6, 4-6.

Svitolina had de beste start van de wedstrijd. De nummer zes van de wereld kwam snel op een 3-1 voorsprong. Bertens, zelf de nummer negen van de wereld, knokte zich terug in de set bij een stand van 3-3 weer langszij. Op 5-4 in het voordeel van Svitolina overleefde Bertens een setpunt op eigen service, maar twee games later ging de set toch naar de Oekraïense. Svitolina won de set met 7-5 na een dubbele fout van Bertens.

Bertens leidde in de tweede set al snel met 2-0. Ze wist lang de voorsprong vast te houden. Op 5-3 kreeg de Nederlandse haar eerste setpunt, maar die kon niet benut worden door Bertens. Op haar eigen service kwam ze in de volgende game op 40-0, maar ook die waren niet besteed aan de Nederlandse. In de tiebreak was het op vijfde setpunt wel raak voor Bertens.

In het begin van de beslissende set keek Bertens snel tegen een break achterstand aan. In de volgende game wist ze die wel goed te maken, maar in de volgende servicebeurt verloor ze opnieuw haar service. Svitolina behield haar voorsprong en bij 5-4 mocht ze serveren voor de wedstrijd. Bertens kreeg daarin twee breakkansen, maar die werden weggewerkt door de nummer zes van de wereld. Op het eerste wedstrijdpunt van Svitolina was het wel raak.Bertens uitgeschakeld in halve finale WTA Finals (Pro Shots / Action Images)
Bertens uitgeschakeld in halve finale WTA Finals (Pro Shots / Action Images)