Zoontje van de eigenaar wordt voorzitter Internazionale

Internazionale wordt vanaf nu geleid door Steven Zhang. De 26-jarige voorzitter volgt Erick Thorir op, die zoals verwacht een stap terug doet.

Steven is de zoon van de clubeigenaar Zhang Jindong, die in 2016 al 68,55 procent van de aandelen kocht en nu de resterende 31,05 procent van Thohir overkoopt. Daar houdt de Indonesische zakenman naar verluidt zo'n tweehonderd miljoen aan over.

Vrijdag kwamen de aandeelhouders bij elkaar en werd de 26-jarige Zhang tot nieuwe voorzitter benoemd. Hij schijnt zich al sinds de dag dat zijn vader zich inkocht met het dagelijks bestuur van de club bezig te houden. "We willen dat Inter de modernste, meest innovatieve en meest winnende club ter wereld wordt. Voor onze fans van over de hele wereld", aldus de preses van de club.

Onder leiding van Thorir vocht Internazionale zich dit seizoen voor het eerst in zes seizoenen weer naar de Champions League. Daar doet de werkgever van Stefan de Vrij het goed met zes punten uit drie duels. Alleen Barcelona doet het met negen punten beter, maar PSV en Tottenham Hotspur staan daar met één punt ver onder.

Goal weet ondertussen dat Zhang's eerste zet gaat worden om Giuseppe Marotta vast te leggen. Hij onderscheidde zich jarenlang als algemeen directeur van Juventus, maar heeft zijn contract opgezegd. Het is nog niet helemaal zeker welke rol hij krijgt bij de Nerazzurri, maar dat hij hoog op de verlanglijst van de ambitieuze preses prijkt, staat wel vast.