Genk klopt Besiktas in Europa League, Promes trefzeker voor Sevilla

In groep G van de Europa League heeft Villarreal flink uitgehaald. In Spanje werd Rapid Wien met 5-0 over de knie gelegd, ondanks een tweede gele kaart voor aanvoerder Jaume wegens een fopduik. Rangers en Spartak Moskou speelden doelpuntloos gelijk, waardoor de Schotten en Villarreal op vijf punten staan. Rapid Wien heeft er drie, Spartak twee.

Groep H
Eintracht Frankfurt was met Jonathan de Guzman in de basis en invaller Jetro Willems met 2-0 te sterk voor Apollon Limassol, waardoor de Duitsers op negen punten staan. Lazio Roma won op bezoek bij het Olympique Marseille van basissspeler Kevin Strootman met 1-3 en komt zo op zes punten. L'OM en de Cyprioten hebben er één.

Groep I
Racing Genk heeft de leiding genomen na een knappe overwinning in Turkije, waar het Besiktas van basisspeler Jeremain Lens met 2-4 geklopt werd. Het Noorse Sarpsborg sleepte thuis tegen Malmö FF in de slotfase nog een punt uit het vuur: 1-1. Genk staat bovenaan met zes punten, Malmö en Sarpsborg hebben er vier, Besiktas drie.

Groep J
Met Quincy Promes in de basis haalde Sevilla stevig uit tegen het Turkse Akhisarspor: 6-0. Na tien minuten stond het al 2-0, Promes was na een uur goed voor de vijfde treffer. Konstantinos Laifis schoot Standard Luik diep in blessuretijd naar 2-1 winst op FC Krasnodar uit Rusland. Samen met koploper Sevilla hebben beide ploegen zes punten, Akhisarspor staat nog op nul.

Groep K
Op bezoek bij het Tsjechische Jablonec speelde FC Astana - met invaller Rangelo Janga - met 1-1 gelijk, waardoor de Kazachse ploeg met vijf punten aan de leiding gaat. Vijf punten zijn er ook voor Dinamo Kiev, dat op bezoek bij Stade Rennes kort voor tijd de winst pakte: 1-2. 

Groep L
Een echte doelpuntenmachine is Ruben Loftus-Cheek van Chelsea doorgaans niet, maar thuis tegen BATE Borisov was hij op dreef met een hattrick: 3-1. Het Hongaarse Vidi won met 0-2 op bezoek bij PAOK in Griekenland en pakte zo de eerste drie punten. PAOK, waar Diego Biseswar in mocht vallen, en BATE hebben er ook drie, Chelsea staat met negen bovenaan.