Zürich blijft winnen in Europa League, Lukoki helpt Bulgaren aan punt

FC Zürich blijft in groep A van de Europa League uitstekend op dreef. Na winst in de eerste twee wedstrijden werd donderdagavond ook Bayer Leverkusen in Zürich aan de zegekar gebonden: 3-2, nadat Leverkusen een 1-0 stand kort na rust in vier minuten tijd nog had omgedraaid naar 1-2.

Op Cyprus speelde AEK Larnaca met Hector Hevel in de basis tegen Ludogorets Razgrad uit Bulgarije. Oud-Ajacied Jody Lukoki opende de score voor de Bulgaarse bezoekers, maar dankzij een vrij snelle penalty eindigde het duel in 1-1. Zürich leidt met negen punten, Leverkusen heeft er zes, voor AEK en Ludogorets betekende het gelijkspel het eerste punt.

Groep B
Red Bull Salzburg hield de leiding in eigen huis in handen door met 3-0 te winnen van Rosenborg. Waar de Oostenrijkers nu op negen punten staan, hebben de Noren er nog altijd geen één. RB Leipzig won in eigen huis door twee goals na grofweg een half uur spelen met 2-0 van Celtic en staat daardoor op zes punten, drie meer dan de Schotten.

Groep C
Zenit Sint-Petersburg kwam thuis tegen Girondins de Bordeaux weliswaar op achterstand, de Russen wisten de boel voor eigen publiek nog te redden. Artem Dzyuba miste een penalty, maar scoorde ook en hielp zijn ploeg uiteindelijk op weg naar 2-1. Slavia Praag won met 0-1 op bezoek bij Kopenhagen en staat met zes punten tweede, één punt achter Zenit. Kopenhagen doet met vier punten ook nog mee, Bordeaux bungelt onderaan met nul punten.

Groep D
Na de eerste helft van de groepsfase staat Dinamo Zagreb bovenaan met negen punten. Spartak Trnava kwam thuis in Slowakije nog op voorsprong, maar in de tweede helft sloegen de Kroaten terug: 1-2. Zakkaria Bakkali werkte Anderlecht naar 2-0 tegen Fenerbahce, maar in een tijdsbestek van vier minuten kwam de ploeg van Phillip Cocu terug: 2-2 en daar bleef het bij. Fener staat tweede met vier punten, Trnava heeft er drie, Anderlecht één.

Groep E
De topper in de groep ging tussen Sporting Portugal en Arsenal en het waren de Engelsen die aan het langste eind trokken: 0-1 dankzij een late goal van Danny Welbeck. Qarabag ging thuis in Baku met 0-1 onderuit tegen het Oekraïnse Vorskla Poltava. Met negen en zes punten gaan Arsenal en Sporting aan kop, de Oekraïners hebben er drie, Qarabag staat nog altijd op nul.

Groep F
Real Betis heeft de koppositie overgenomen van AC Milan, door de Italianen in San Siro met 1-2 klop te geven. Met zeven punten staat Betis nu bovenaan, één punt boven de Milanezen. Olympiakos pakte de eerste zege door met 0-2 te winnen van de Luxemburgse verrassing F91 Dudelange, die nog altijd op nul punten staan, tegen vier voor de Grieken.

Lukoki helpt Ludogorets Razgrad aan gelijkspel tegen AEK Larnaca (Pro Shots / Action Images)