Trailer: Sandra Bullock ziet geen hand voor ogen in Bird Box

Sandra Bullock durft de waarheid niet onder ogen te komen in de eerste trailer voor Bird Box, een Netflix-film die vanaf 21 december te zien is. Wanneer ze de waarheid namelijk ziet, zal ze zichzelf van het leven willen beroven.

Het concept klinkt als een aflevering van Doctor Who, maar de trailer doet meer denken aan het succesvolle A Quiet Place. In die film van John Krasinski was geluid maken potentieel dodelijk, in Bird Box is om je heen kijken een risico op zelfmoord. Wanneer een mysterieuze kracht de wereldbevolking uitdunt, is er maar één ding zeker: wie het ziet, berooft zichzelf van het leven. Terwijl Malorie (Bullock) geconfronteerd wordt met het onbekende, vindt ze liefde, hoop en de kans op een nieuw begin. Tot alles uit elkaar valt...

Nu moet ze samen met haar twee kinderen vluchten, langs een verraderlijke rivier, naar de enige plaats die nog veilig is. Om ervoor te zorgen dat ze deze tocht overleven, moeten ze de gevaarlijke tweedaagse reis noodgedwongen geblinddoekt afleggen.

Bird Box, gebaseerd op het gelijknamige boek van Josh Malerman, is geregisseerd door Suzanne Bier, winnaar van een Oscar (voor Hævnen als beste buitenlandse film), een Emmy (voor de BBC-serie The Night Manager, waarvan ze het hele eerste seizoen regisseerde) en een reeks andere awards. Andere rollen in de film zijn voor Sarah Paulson, John Malkovich, Jacki Weaver en BD Wong.