Plofkraak en nog een handgranaat in Amsterdam

Afgelopen nacht is er op het Bijlmerplein in Amsterdam een handgranaat gevonden. Kort daarvoor kreeg de politie ook al een melding binnen van een schietpartij op hetzelfde plein.

Het vermoedelijke explosief werd rond 04.00 uur vannacht gevonden op het Bijlmerplein in Zuidoost. De politie doet op dit moment onderzoek naar de situatie op het plein en of de twee incidenten met elkaar te maken hebben. Door dat onderzoek gaat de Albert Heijn op het plein vanochtend pas om 11.00 uur open.

Als het daadwerkelijk om een explosief gaat, is dat het derde incident in twee dagen tijd in de stad. Gisteren werd er al een explosief gevonden bij een bedrijfspand in Zuidoost en lag er een handgranaat voor de deur van een hotel in Oud-Zuid.

Plofkraak
Ook in Amsterdam-Noord was het afgelopen nacht raak. Daar werd  rond 03.45 uur een plofkraak gepleegd. Volgens getuigen was er een harde knal te horen. "Gelukkig bevinden zich geen woningen boven het pand", meldt de politie op Twitter. Er hoefden daarom ook geen huizen ontruimd te worden.

Wel is het gebied rondom de pinautomaat afgezet. De politie gaat daar nog onderzoek doen. Getuigen worden gevraagd om zich te melden. Buurtbewoners zouden al hebben verteld dat ze twee mannen zagen vluchten op een scooter. Het is nog onbekend of de verdachten buit hebben gemaakt.