Ronaldo dankbaar voor warme ontvangst op Old Trafford

De superster van Juventus hielp zijn ploeg aan een 1-0 zege, maar kon desondanks nog als vanouds op de liefde van de Manchester United-fans rekenen.

Ronaldo won in het verleden driemaal de Premier League en één keer de Champions League met de Engelse club en keerde na tien jaar weer even terug op het oude nest. Met een individuele actie stond hij aan de basis van de treffer van Paulo Dybala en zelf scoorde hij ook nog bijna, ware het niet dat David de Gea zijn schot in de bovenhoek met een fantastische redding kon pareren.

Het publiek werd stil van de masterclass die Juventus gaf en baalde dat Manchester helemaal niets uit kon richten, maar na afloop toonden de Engelse voetbalfans zich van hun goede kant door hun oude held een staande ovatie te geven toen Ronaldo van het veld liep. Dat gebaar werd logischerwijs enorm gewaardeerd, liet de Portugees, die tussen 2002 en 2009 uiterst succesvolle jaren kende in Manchester, via Instagram weten.

"Dit is een belangrijke overwinning in een erg emotionele wedstrijd. Het was geweldig om weer op Old Trafford te mogen spelen. Bedankt allemaal voor de prachtige ontvangst en de steun", schreef hij. Door de derde zege in evenzoveel wedstrijden staat Juventus nu ruim bovenaan in Groep H. De ploeg heeft negen punten en dat zijn er vijf meer dan Manchester United, wat met de tweede plaats wel op koers ligt voor overwintering in de Champions League. Op 7 november treffen beide ploegen elkaar in Turijn.