Svitolina wint ook tweede duel bij WTA Finals, Wozniacki te sterk voor Kvitová

Op de derde dag van de WTA Finals heeft Elina Svitolina ook haar tweede duel in Singapore gewonnen. De Oekraïense was in de witte groep in drie sets te sterk voor Karolína Plísková. Caroline Wozniacki won in dezelfde poule van Petra Kvitová haar eerste wedstrijd van dit toernooi.

Svitolina won in drie sets van de Tsjechische Plísková. In twee uur was de nummer zes van de wedstrijd van de wereld in drie sets te sterk voor Plísková, die één plek lager staat op de wereldranking: 3-6, 6-2, 6-3

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op tussen de Oekraïense en de Tsjechische. In de derde game van de openingsset had Svitolina het lastig op haar servicegame. Ze overleefde vijf breakkansen en het stond maar liefst tien keer deuce. Ze wist haar servicegame te behouden in de volgende game wist ze de service van Plísková te breaken, wat genoeg was om even later de set te winnen.

In de tweede set had Plísková het betere van het spel. De Tsjechische won vrij eenvoudig de tweede set met 6-2. In de derde set was Svitolina weer bij les, terwijl Plísková in het begin van de set veel fouten maakte. De Oekraïense liep snel uit naar een 4-0 voorsprong en die zou ze ook niet meer weggeven. Ze won uiteindelijk de beslissende set met 6-3. 

Wozniacki boekt eerste zege
Wozniacki boekte haar eerste overwinning in Singapore. De Deense was met 7-5, 3-6, 6-2 te sterk voor de Tsjechische Petra Kvitová, die in Singapore nu twee wedstrijden heeft verloren. Eerder verloor ze ook al van Svitolina.

In de eerste set ging het lange tijd gelijk op en leek een tiebreak de beslissing te brengen, maar bij een 6-5 stand in het voordeel van Wozniacki wist de Deense de service van Kvitová te breken, waardoor ze de set won. 

In de tweede set had Wozniacki, nummer drie van de wereld, last van een blessure en werd daaraan ook behandeld. Kvitová profiteerde daar optimaal van en won de tweede set met 3-6, nadat ze vier keer de service wist te breaken. In de derde set wist Wozniacki zich knap te herstellen en nam al snel de leiding in de beslissende set. Ze wist die voorsprong vast te houden en nu een goede twee uur tennissen won ze de wedstrijd in drie sets.

Svitolina gaat nu aan de leiding in de groep met twee overwinningen. De nummers een en twee gaan door naar de halve finales en daar maken alle vier de speelsters nog kans op.