Apen gooien man (72) dood met bakstenen

De 72-jarige Dharampal Singh uit het Indiase Tikri, in de deelstaat Uttar Pradesh, is om het leven gekomen door een stel apen. De beesten bekogelden de man vanuit hun boom met bakstenen, waarbij hij onder meer op zijn hoofd en borststreek geraakt werd.

Volgens de politie trokken de apen de stenen uit een vervallen gebouw in de buurt. Het slachtoffer was nabij de bewuste boom stukken brandhout aan het verzamelen toen hij werd aangevallen, waarbij de apen volgens zijn broer meer dan twintig stenen naar hem gooiden.

Dorpelingen hebben de laatste tijd al vaker geklaagd over agressieve apen in het gebied, maar er kan weinig aan gedaan worden: het gaat om een beschermde diersoort. De broer van het slachtoffer heeft daar schijt aan: "Deze losgeslagen apen moeten gestraft worden."

Chitwan Singh, de baas van het lokale politiestation, straalt ook weinig vertrouwen uit: "Hoe kunnen we een zaak beginnen tegen apen? Dan worden we vierkant uitgelachen." Het is onduidelijk welke apensoort hier precies de dader was, maar bij dergelijke aanvallen in India gaat het vaak om resusapen.