Nieuwste Tomb Raider 'review-bombed' wegens prijsverlaging

Een schare Tomb Raider-fans is niet bepaald te spreken over de recente prijsverlagingen die zijn doorgevoerd voor de nieuwste Tomb Raider-game, Shadow of the Tomb Raider. Amper een maand na de officiële release is de game al 20 euro afgeprijsd op Steam, en dat heeft de voorgenoemde groep ertoe bewogen hun onvrede te uiten middels het beoordelingssysteem van Steam, de zogenaamde review-bombing.

Voor wie niet bekend is met dit fenomeen kan zich hier even inlezen, maar het is inmiddels een populair middel onder gamers om hun frustratie te uiten over beslissingen van gameontwikkelaars of uitgevers. Hetzelfde zagen we bijvoorbeeld in 2017, toen Take-Two besloot om een groot deel van de GTA V modding community de nek om te draaien. 

Ergens is het natuurlijk wel begrijpelijk dat je je genaaid voelt als je ziet dat een game al binnen een maand met ruim 30% afgeprijsd wordt terwijl jij daar de volle mep van 60 euro of meer voor hebt neergelegd, maar aan de andere kant is het een risico dat je loopt als je op releasedag een game in huis wilt halen.

Momenteel is Shadow of the Tomb Raider met 34% afgeprijsd, van €59,99 voor €39,59, en is de Croft Edition met 47% afgeprijsd, van €109,96 voor €58,78. Klik hier voor een overzicht van de verschillende edities en prijzen.

Wat overigens wel grappig is om op te merken is dat Steam sinds een tijdje een kanttekening bij de reviewpagina's zet zodra blijkt dat er in korte tijd rigoureuze veranderingen in het ratingsysteem waargenomen worden, en je de mogelijkheid geeft om deze periode eruit te filteren:

Wat vind jij? Terechte klacht of gezeik in de marge? En is een review-bomb dan de juiste reactie? Volgens Steam Spy haalt het 'review-bombing' uiteindelijk weinig uit, maar misschien is het goed dat gamers daar een uitlaatklep kunnen vinden voor hun frustratie. Shadow of the Tomb Raider kwam op 14 september uit en haalde gemiddeld keurige cijfers, zo ook bij ons