Verdacht pakket bij provinciehuis Lelystad

De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van een verdacht pakket dat maandagochtend gevonden werd bij het provinciehuis in Lelystad.

In de nacht van zondag 21 op maandag 22 oktober heeft de politie op verschillende plekken in Lelystad spandoeken aangetroffen met teksten met verwijzingen naar de Oostvaardersplassen. Bij het provinciehuis troffen agenten ook een verdacht pakket aan. Zij vertrouwden het niet en na overleg met een expert is besloten de Explosieven Opruimingsdienst in te schakelen.

In verband met de veiligheid is rond het Provinciehuis het gebied ruim 2 uur afgezet geweest. Rond 08.30 uur heeft de EOD vastgesteld dat er geen explosieven in het pakket zaten en is het gebied direct vrijgegeven. Forensische rechercheurs hebben ter plaatse onderzoek gedaan en sporen veiliggesteld.

De politie doet onderzoek naar de herkomst van het pakket en vraagt mensen die gezien hebben wie dit heeft neergelegd, zich te melden. Ook mensen die getuige geweest van het ophangen van spandoeken bij het gemeentehuis en de fietsbrug bij de Gordiaandreef, wordt gevraagd om zich te melden.