Uitslag Heracles Almelo - FC Groningen

Heracles Almelo blijft in het spoor van nummer drie Feyenoord dankzij een overwinning op FC Groningen. De gasten kwamen nog wel op voorsprong.

Het geplaagde FC Groningen pakte tot nu toe pas vier punten en dus kon de ploeg wel een meevaller gebruiken. Binnen een kwartier namen de gasten in Almelo de leiding. Ritsu Doan had het aluminium al geraakt toen Mimoun Mahi wel trefzeker was na een prima individuele actie. Die voorsprong bleef echter niet lang staan en in de tweede helft ging het helemaal mis.

Een minuut of tien na de openingstreffer kwam Heracles langszij via Adrián Dalmau, die kon scoren nadat Sergio Padt de bal niet onder controle kreeg. Meteen na de pauze scoorde de Spaanse spits van Heracles opnieuw en weer ging Padt in de fout. Dit keer liet de keeper van Groningen een voorzet van Brandley Kuwas los, waardoor Dalmau kon scoren.

In de slotfase was Groningen nog wel dicht bij de gelijkmaker. Doan raakte de paal en Tim Breukers voorkwam dat Mateo Cassierra de rebound afrondde. Kuwas gooide het duel vervolgens op slot met een counterdoelpunt en in blessuretijd maakte Kuwas er met een rake vrije trap zelfs 4-1 van.

Door de zege staat Heracles nog steeds maar een puntje achter nummer drie Feyenoord, dat volgende week op bezoek gaat bij Ajax. Groningen is weer hekkensluiter, omdat NAC Breda eerder op de middag een punt pakte tegen Willem II. De Brabanders hebben een beter doelsaldo.