Tafeltennisster haalt unieke WK-finale, vader krijgt hartaanval en overlijdt

Treurig nieuws op het WK para-tafeltennis in het Sloveense Celje: Catia Oliveira haalde daar als eerste Braziliaanse ooit een individuele WK-finale, maar het noodlot sloeg vervolgens ongenadig hard toe.

In de klasse C2 schopte Oliveira, die sinds een zwaar ongeluk in haar tienerjaren in een rolstoel zit, het tot de finale. Daarin verloor ze van de Zuid-Koreaanse Seo Su-yeon, maar vervolgens kwam een nog veel hardere klap: de 27-jarige Oliveira kreeg kort voor de medailleceremonie te horen dat haar vader thuis was overleden, 47 jaren jong.

Een dag eerder had Oliveira de finale gehaald en nadat haar dolgelukkige vader dat nieuws hoorde kreeg de arme man een hartaanval. Een dag later kwam hij te overlijden en dat hoorde Oliveira dus kort voor ze haar zilveren medaille zou krijgen. Ze stond er wel op om 'gewoon' naar het podium te gaan, wat haar betreft de beste manier om haar plotseling overleden vader te herdenken.

Tijdens de medailleceremonie werd door de organisatie een minuut stilte ingelast, waarna het publiek Oliveira een staande ovatie gaf.