PSG boekt 10e zege op rij, Monaco verliest bij debuut Henry

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond de tiende zege op rij geboekt in de Ligue 1. Op eigen veld was de ploeg te sterk voor Amiens.

Bij de thuisploeg ontbrak Neymar in de selectie en zijn plek op de linkerflank werd ingevuld door Julian Draxler, die daarmee voor de vierde keer dit seizoen in de Ligue 1 aan de aftrap verscheen. De Duitser zag zijn ploeg na twaalf minuten op voorsprong komen. Uit een hoekschop van Ángel Di María kopte Marquinhos de 1-0 tegen de touwen.

PSG was de dominante ploeg en drie minuten voor rust werd het 2-0. Uit een hoekschop van wederom Di María was nu Adrien Rabiot de gevierde man. De Argentijn gaf daarmee zijn vijfde assist van het seizoen, waar Rabiot voor de tweede keer scoorde.

Twee minuten na rust werd Alphonse Aréola voor het eerst aan het werk gezet en met een goede reflex hield de doelman Amiens van het scoren af. De zege van PSG kwam in het restant van de tweede helft geen enkel moment meer in gevaar en het werkte in de slotfase nog aan het doelsaldo.

Na tachtig minuten spelen maakte Draxler er met zijn hoofd 3-0 van. Kylian Mbappé kwam twee minuten later ook nog op het scoreformulier en bracht de stand op 4-0. Twee minuten voor tijd bepaalde invaller Moussa Diaby de eindstand op 5-0. Zodoende blijft de ploeg van trainer Thomas Tuchel na tien competitiewedstrijden foutloos en heeft PSG acht punten voorsprong op nummer twee Lille OSC.

Strasbourg - AS Monaco
Thierry Henry heeft zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van AS Monaco verloren. Op bezoek bij Strasbourg ging de ploeg onderuit. Monaco pakte in de eerste negen wedstrijden van het seizoen slechts zes punten, waarbij Strasbourg op twaalf punten stond. Na zestien minuten spelen waren de Monegasken dicht bij de voorsprong, maar met een fantastische redding voorkwam Matz Sels een treffer van Stevan Jovetic.

Een minuut later lag de bal erin voor de thuisploeg. Adrien Thomasson schoot zijn ploeg aan de leiding: 1-0. Na een half uur dacht Monaco op gelijke hoogte te komen, maar een treffer van Radamel Falcao werd afgekeurd nadat er een overtreding werd gezien. Na 37 minuten moest Falcao zich met een blessure laten vervangen en verving Moussa Sylla de Colombiaan. Sels voorkwam voor rust nogmaals de gelijkmaker van Monaco na een mooie reflex.

Na rust zette Monaco de jacht voort op de gelijkmaker en Kamil Glik zag een kopbal van de lijn gehaald worden door Kenny Lala. Na 64 minuten spelen stond Jovetic zijn plek af aan Samuel Grandsir en de vleugelaanvaller drukte drie minuten later een negatieve stempel op de wedstrijd. Hij moest met een directe rode kaart al weer vertrekken.

Zes minuten voor tijd volgde de beslissing in de wedstrijd. Strasbourg profiteerde van het overtal en maakte via Lebo Mothiba de 2-0. In de slotminuten maakte Youri Tielemans vanaf de strafschopstip na de 2-1, maar hij kon een nederlaag voor Monaco niet voorkomen. De ploeg bezet na tien wedstrijden de negentiende plek in de Ligue 1.