Uitslag FC Utrecht - AZ

FC Utrecht heeft AZ zaterdagavond de tweede nederlaag van het seizoen bezorgd. Voor Utrecht was het de tweede zege op rij.

Al na drie minuten spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Een voorzet van de linkerflank van Thomas Ouwejan werd door Björn Johnsen over de lijn gewerkt: 0-1. FC Utrecht kreeg via Simon Gustafson een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd gekeerd door Marco Bizot.

Na 36 minuten kon het thuispubliek alsnog juichen. De middenvelder gleed een voorzet van Gyrano Kerk binnen. Utrecht kwam nog voor rust bijna op voorsprong, maar een inzet van Joris van Overeem werd door Bizot naast zijn doel getikt.

AZ kreeg acht minuten na rust drie mogelijkheden om wederom op voorsprong te komen, maar de verdediging van FC Utrecht kon een treffer voorkomen. Jonas Svensson, Oussama Idrissi en Guus Til konden niet afronden. Beide ploegen kregen vervolgens mogelijkheden op de derde treffer van de avond. Willem Janssen kopte via de grond over, waar Albert Gudmundsson op doelman David Jensen stuitte.

In de 86ste minuut kwas AZ dichtbij de 1-2, maar een kopbal van Pantelis Hatzidiakos raakte de lat. Twee minuten later lag de treffer er aan de andere kant wel in. Een voorzet van Sean Klaiber werd door Ricardo van Rhijn in zijn eigen doel gewerkt en daarmee werd de eindstand 2-1.

FC Utrecht

2 - 1

AZ

 36' Emanuelson
 87' v.Rhijn (ed)
   2' Johnsen
 
 Gele kaart: Emanuelson, (FC Utrecht), Midtsjö,Ouwejan, (AZ)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: -
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Jensen
Klaiber
Letschert
Janssen
Guwara (v.d.Maarel/84)
v.Overeem
Gustafson
Gavory
Kerk
Tannane (v.d.Streek/72)
Emanuelson (Görtler/84)
  Bizot
Svensson
v.Rhijn (Rotariu/ 90)
Hatzidiakos
Ouwejan
Midtsjö
Koopmeiners
Til
A.Gudmundsson (Seuntjens/81)
Johnsen
Idrissi