Doelpunt Weghorst en rood voor Robben bij zege Bayern

Bayern München heeft na drie competitieduels zonder zege eindelijk weer drie punten gepakt. Arjen Robben speelde in Wolfsburg een hoofdrol.

Robben liet zich van zijn slechte kant zien door twee domme gele kaarten te verzamelen. In de slotminuten van de eerste helft liet hij zich makkelijk vallen in het strafschopgebied en binnen een kwartier na de pauze moest de buitenspeler van Bayern München al vertrekken na een overtreding op de speelhelft van Wolfsburg.

De bezoekers uit München hadden op dat moment een 0-2 voorsprong in handen. Op aangeven van Mats Hummels had Robert Lewandowski na een halfuur de score geopend en drie minuten na de onderbreking scoorde de Poolse spits opnieuw. Nadat Robben was weggestuurd, wist Wolfsburg echter iets terug te doen. Wout Weghorst tikte met links een voorzet van Admir Mehmedi binnen.

Toch kwam de zege voor Bayern niet echt in gevaar, want ruim tien minuten later was de marge weer twee goals. Lewandowski bediende James Rodríguez en de Colombiaan kreeg de bal met links achter doelman Koen Casteels. Bayern wint daardoor voor het eerst sinds 22 september weer een wedstrijd en de titelverdediger staat nog steeds vier punten achter Borussia Dortmund, dat zaterdagmiddag overtuigend van VfB Stuttgart won (0-4).