Ten Hag over blessures: "We zoeken de grenzen"

Ajax heeft in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen te maken met wat personele problemen. Erik ten Hag is daar op voorbereid.

De Amsterdammers missen sowieso Nicolás Tagliafico (heupklachten) en achter de namen van Hakim Ziyech, Carel Eiting, Frenkie de Jong en Noussair Mazraoui staan nog vraagtekens. "We doen er alles aan om de fysieke grenzen niet te overschrijden, maar dit kan gebeuren. Overbelasting. Het is topsport, we zoeken de grenzen", reageert Ten Hag in Het Parool.

Lasse Schöne liet afgelopen week een interland van Denemarken aan zich voorbijgaan. Ten Hag houdt er rekening mee dat spelers als Schöne en ook Tagliafico, die allebei op het WK actief waren, vaker dit seizoen een wedstrijd zullen overslaan. "We willen in de laatste maanden van het seizoen, als de prijzen worden verdeeld, het liefst op alle fronten nog in competitie zijn. Je moet dus soms concessies doen."

"Frenkie was vorig seizoen voor het eerst drie maanden achter elkaar basisspeler, in een periode dat Ajax geen Europees voetbal speelde, en daarna stond hij maanden aan de kant met een enkelblessure. En Nous komt rechtstreeks uit Jong Ajax. Die jongens moeten reuzenstappen maken", benadrukt de coach om aan te geven dat jonge spelers eraan moeten wennen om 65 duels in een jaar te kunnen spelen.

Ajax en sc Heerenveen trappen zaterdagavond om 20:45 uur af in het Abe Lenstra Stadion. De Friezen staan negende in de Eredivisie, Ajax is tweede met vijf punten achterstand op koploper PSV.