Janssen droomt van hoofdtrainerschap bij Vitesse

Theo Janssen zet zijn eerste voorzichtige stappen als trainer in het jeugdvoetbal, maar zijn ambities reiken veel verder dan dat.

Als assistent van Onder-19 trainer Dennis van Beukering doet de oud-international momenteel ervaring op en in de toekomst hoopt hij door te groeien tot de hoofdcoach van het eerste bij de Arnhemmers.

“In de toekomst wil ik natuurlijk trainer worden van Vitesse", bekent Janssen in gesprek met Omroep Gelderland. "Daar ben ik nu al voor bezig, ik ben ervaring aan het opdoen. Maar om coach van Vitesse te worden moet je eerst een paar jaar trainer zijn van een jeugdploeg, voordat je aan de cursus coach betaald voetbal kan starten."

De 37-jarige oud-middenvelder noemt zijn ervaring in de top en zijn tactisch inzicht als sterke punten. "Ik denk dat ik voetballers veel bij kan brengen", meent hij. Als speler kwam hij actie voor Vitesse, KRC Genk, wederom Vitesse, FC Twente, Ajax en weer Vitesse, waar hij als kind van de club zijn carrière beëindigde.

Nadat hij zijn schoenen aan de wilgen hing, ging hij als scout aan de slag in Arnhem en werd Janssen later assist-trainer bij Jong Vitesse en eindverantwoordelijke bij lagere jeugdelftallen. Sinds dit seizoen helpt hij bij de Onder-19. Assistent worden van het eerste team ziet hij niet zitten. De huidige trainer Leonid Slutskiy doet het met een vijfde plaats voorlopig naar behoren in de GelreDome.