Trentin wint vijfde rit Gree-Tour of Guangxi, Moscon blijft leider

Matteo Trentin heeft de vijfde etappe van de Gree-Tour of Guangxi gewonnen. De Europees kampioen was na een rit van 212 kilometer van Liuzhou naar Guilin de snelste in de sprint. Pascal Ackerman werd tweede, voor Jasper Stuyven. In het algemeen klassement blijft Gianni Moscon aan de leiding staan. De Italiaan van team Sky heeft met nog één rit te gaan een voorsprong van negen seconden op Felix Großschartner.

Waar het vrijdag een rit voor de klassementsrenners was, leek de rit van vandaag weer gemaakt voor de sprinters die goed een berg overkomen. Onderweg lagen er vier beklimmingen, twee van de derde, een van de tweede en een van de eerste categorie, op het parcours, maar de top van de laatste beklimming lag op 34 kilometer van de streep.

Vier renners wisten vroeg in de etappe weg te geraken uit het peloton. Net zoals een dag ervoor was opnieuw de Nederlander Pascal Eenkhoorn mee. De renner van LottoNL-Jumbo had ditmaal het gezelschap van Silvan Dillier, Tony Martin en Ryan Mullen. Het viertal kreeg een maximale voorsprong van vijf minuten.

De voorsprong werd rustig aan teruggebracht en de koplopers werden in de slotfase ook gegrepen door het peloton. Op de laatste klim, op 34 kilometer van de streep brak het peloton in meerdere delen. De eerste groep bestond uit negentien rijders en daarachter was het peloton van vijftig renners. De twee groepen kwamen uiteindelijk weer bij elkaar, waarna er werd gesprint voor de overwinning. Daarin was Trentin de snelste voor Ackerman en Stuyven. In de top van het algemene klassement blijft alles hetzelfde.