Jonge Jovic haalt uit met 5 goals in Bundesliga-duel

De pas 20-jarige Luka Jovic heeft Eintracht Frankfurt een enorme dienst bewezen door in het Bundesliga-duel met Fortuna Düsseldorf vrijdagavond vijf keer te scoren. De Serviër verbrak daarmee de nodige records.

De aanvaller had dit seizoen pas twee keer gescoord in vijf duels en besloot in eigen huis eens flink aan zijn moyenne te werken. Het arme Fortuna Düsseldorf werd compleet zoek getikt en mocht na afloop nog blij zijn dat de teller 'slechts' op 7-1 bleef steken. Jovic maakte er voor rust al twee en voegde daar na rust nog een onvervalste hattrick aan toe. Ook Sebastian Haller, voormalig spits van FC Utrecht, liet van zich horen. Hij scoorde tweemaal.

De Franse spits maakte de openingstreffer vanaf de stip, om daarna te zien hoe Jovic uitgroeide tot man van de avond. De jongeling maakte in minuut 26 de eerste op aangeven van Filip Kostic (oud-FC Groningen) en acht minuten later maakte Jovic zijn tweede, ditmaal op aangeven van Haller, die ook een uitstekende wedstrijd op de mat legde.

Na rust leek Dodi Lukebakio namens de hekkensluiter iets van schadebeperking te verrichten met zijn treffer, maar nog geen twee minuten later maakte Jovic duidelijk hoe de zaken er echt voor stonden. De spits maakte zijn derde van de avond en wederom ging er een heerlijke assist van Kostic aan vooraf.

Twintig minuten voor het einde was het opnieuw een oude bekende die een voorzet gaf: Jonathan de Guzman bood de Serviër een niet te missen kans en nog eens drie minuten later was het weer aan Haller om zijn aanvalspartner vrij te zetten. Nu kopte hij de bal binnen, waarmee Jovic zijn vijfde van de avond maakte.

Kort voor tijd kreeg de 20-jarige aanvaller nog eens een ovationeel applaus toen hij een publiekswissel kreeg. De Serviër is met vijf goals op één Duitse competitiedag nooit geëvenaard door een landgenoot of andere speler van Eintracht Frankfurt. Überhaupt scoorde er nooit een jongere speler dan hij vijfmaal in één Bundesliga-duel, waardoor hij dat record met zijn twintig jaar en tweehonderd dagen ook op zijn naam krijgt bijgeschreven. Tot slot mag de huurling van Benfica zich nu ook topscorer van Duitsland noemen.