Voetbalsters onder 17 halen uit: 16-0 in EK-kwalificatie, hattrick in drie minuten

De Nederlandse voetbalsters onder 17 jaar zijn vrij aardig begonnen aan de kwalificatie voor het EK van volgend jaar, wat gespeeld wordt in Bulgarije. In de eerste kwalificatiefase werd in 's-Gravenzande ietwat eenvoudig afgerekend met Georgië: 16-0.

De Georgische dames hielden een minuut of twintig stand tegen de formatie van Robert de Pauw, daarna was het hek van de dam dankzij Dana Foederer. Achttien minuten later kon wel voorzichtig gezegd worden dat het duel mogelijk beslist was: het stond 7-0, onder meer dankzij een loepzuivere hattrick van Ajacied Nikita Tromp, die scoorde in minuten 27, 33, 35 (penalty) en 36.

Tromp prikte er in de tweede helft nog eens twee goals bij, net als Foederer. Vijf van de negen goals in de tweede helft vielen overigens in een tijdsbestek van negen minuten, terwijl in de eerste tien minuten van de tweede helft niet werd gescoord. Ook na de 77e minuut (15-0) viel het even stil, maar in blessuretijd viel dan toch definitief het doek voor Georgië met de 16-0.

Het was sowieso een productief avondje in de groep van Nederland, want in Alphen aan den Rijn rekende Zweden overtuigend af met Letland: 11-0. Zaterdag speelt Nederland tegen Letland, dinsdag volgt de ontmoeting met Zweden. De nummers één en twee in de groep gaan door naar de beslissende eliteronde van de kwalificatie.