NBA: Warriors openen nieuwe titeljacht met winst op Thunder

De Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is dinsdagavond weer van start gegaan. De Golden State Warriors zijn de jacht op hun derde opeenvolgende titel goed begonnen: de Oklahoma City Thunder werd thuis in Oakland geklopt.

Tot halverwege het derde kwart hadden de Warriors de hele wedstrijd een voorsprong in handen. OKC kwam op dat moment even langszij en hield het vervolgens vrijwel tot het einde spannend, maar aan de hand van Stephen Curry (32 punten) en Kevin Durant (27 punten) wonnen de Warriors met 108-100 alsnog 'gewoon'.

De andere wedstrijd van de openingsdag werd in de TD Garden in Boston gespeeld, waar de Celtics - volgens velen een van de grootste kanshebbers om de Warriors uit te dagen - het opnamen tegen de Philadelphia 76ers. Vorig jaar was het seizoen na een paar minuten al voorbij voor nieuwe aanwinst Gordon Hayward, dit keer kon hij gewoon meespelen.

Joel Embiid (23 punten, 10 rebounds) en Ben Simmons (19 punten, 15 rebounds) deden het uitstekend bij de Sixers, maar het was niet goed genoeg. Jayson Tatum leidde de score bij de Celtics met zijn 23 punten en op de eerste minuten na had de thuisploeg het hele duel de leiding in handen: 105-87.

Mocht je als NBA-fan overigens zin hebben om ons (het liefst met enige regelmaat) te komen helpen met het schrijven van de dagelijkse stukjes, laat het vooral even weten! Dat kan bijvoorbeeld via de comments, een postduif of een PM.

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)