Duitsland houdt vertrouwen in Löw na historische nederlaag

De Duitse voetbalbond houdt het vertrouwen in bondscoach Joachim Löw, ook nu de ploeg een historische nederlaag leed tegen Frankrijk.

Duitsland kwam via een strafschop van Toni Kroos nog wel op voorsprong, maar daarna was het Frankrijk dat tweemaal het net vond via Antoine Griezmann. Onterecht, meent Löw, die zijn team vooral in de eerste helft sterk zag spelen. "We verdienden het niet om deze wedstrijd te verliezen, want we waren absoluut gelijkwaardig aan de wereldkampioen", analyseerde hij na afloop op de persconferentie.

De verliesbeurt was alweer de zesde van dit kalenderjaar en nooit eerder kreeg Die Mannschaft zo veel nullen te verwerken. Toch ziet Löw ook progressie. "Deze wedstrijd biedt ook genoeg positieve punten. De ploeg heeft goed gespeeld en we hebben veel jonge spelers met potentie. Dat geeft me moed voor de toekomst", besluit de keuzeheer, die moet vrezen voor degradatie in de Nations League. Duitsland heeft één uit drie, terwijl Nederland op drie uit twee staat en koploper Frankrijk zelfs al zeven punten heeft.

Desondanks houdt ook bondsvoorzitter Reinhald Grindel de spirit erin. "Dit geeft moed. We moeten bouwen op wat deze jonge ploeg vandaag heeft laten zien", meldde hij het ANP. Löw hielp Duitsland in 2014 aan de wereldtitel, maar daarna ging het minder. In Rusland was de groepsfase het eindstation en ook in de Nations League wil het dus niet vlotten. Afgelopen maanden kreeg hij veel kritiek op zijn te oude selectie. Tegen Frankrijk zette hij de eerste stappen voor verjonging, al levert dat dus nog geen tastbaar resultaat op.