Griezmann loodst Frankrijk langs Duitsland in Nations League, Gibraltar wint wéér

Frankrijk stevent af op groepswinst in de Nations League. De concurrent van Nederland won op karakter van Duitsland, wat weer een tik kreeg: 2-1.

De Duitsers kwamen veel sterker voor de dag dan tegen Nederland en de ploeg van Joachim Löw had zeker meer verdiend tegen het klinische Frankrijk. De bondscoach gaf Leroy Sané een basisplaats en de buitenspeler van Manchester City greep direct een hoofdrol. Na twaalf minuten zette hij knap door en zijn voorzet vanaf de achterlijn landde op de arm van Presnel Kimbembe.

Scheidsrechter Milorad Mazic wees naar de stip en Toni Kroos pakte het buitenkansje met beide handen aan. De middenvelder van Real Madrid wist dat zijn ploeg een zege uiterst goed kon gebruiken als het nog iets wilde in de poule. Het liep echter anders. Duitsland was voor rust veruit de betere, maar Frankrijk kwam na rust wel goed voor de dag.

De aanvallers van bondscoach Didier Deschamps kwamen beter in het duel en Antoine Griezmann groeide uit tot man van de wedstrijd. Doelman Manuel Neuer hield zijn ploeg in eerste instantie nog knap in de race door Kylian Mbappé af te stoppen, maar na een uur spelen was er geen houden meer aan toen Griezmann met een fantastische kopbal tot scoren kwam.

De Fransen roken bloed zodra het Duitse geloof afnam en de inspanning werd beloond voor de koploper van groep 1 in divisie A. Tien minuten voor het eindsignaal kwam de beslissing en wederom was het Griezmann die de trekker overhaalde. Matuidi ging neer in het strafschopgebied en Mats Hummels was daarvoor verantwoordelijk, zodat de scheidsrechter weer een strafscop gaf. 'Grizzy' stuurde Neuer de verkeerde kant op en zag tot zijn opluchting dat Duitsland niet meer tot grote kansen kwam.

Frankrijk heeft nu zeven punten uit drie duels, terwijl Duitsland blijft steken op één puntje. Nederland staat tussen hen in met drie punten uit twee duels. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman treft beide landen nog een keer en daarna wordt de eindstand opgemaakt. Bij twee zeges eindigt Oranje dus bovenaan in de poule, al kan het Nederlands elftal bij twee nederlagen ook nog dalen naar de laatste plaats. De winnaar plaatst zich voor de finale in 2019 en de nummer laatst degradeert.

In groep 4 van divisie D won Gibraltar enkele dagen eerder al verrassend met 0-1 in Armenië, de eerste échte zege ooit voor Gibraltar. Daar kwam dinsdagavond zowaar gelijk een zege bij: aan de voet van de rots van Gibraltar werd Liechtenstein met 2-1 verslagen.

Uitslagen Nations League dinsdag
A1: Frankrijk - Duitsland 2-1
B1: Oekraïne - Tsjechië 1-0
B4: Ierland - Wales 0-1
C3: Noorwegen - Bulgarije 1-0
C3: Slovenië - Cyprus 1-1
D1: Kazachstan - Andorra 4-0
D1: Letland - Georgië 0-3
D4: Gibraltar - Liechtenstein 2-1
D4: Armenië - Macedonië 4-0