Danjuma maakt basisdebuut in sterk gewijzigd Oranje

Bondscoach Ronald Koeman heeft gekozen voor een sterk gewijzigde opstelling tegen België. Arnaut Danjuma Groeneveld maakt zijn basisdebuut in Oranje.

De 21-jarige vleugelspeler stapte afgelopen zomer over van NEC naar Club Brugge en sindsdien gaat het snel. Zaterdag mocht hij al invallen tegen Duitsland en nu mag hij dus voor het eerst vanaf de start meedoen.

In de voorhoede krijgt ook Quincy Promes een basisplaats. Hij viel ook in tegen Duitsland en mag nu spelen op de plek van Steven Bergwijn, die op de bank begint. Memphis Depay completeert het aanvallende trio.

Ook op het middenveld zien we drie andere gezichten ten opzichte van zaterdag. Donny van de Beek en Kevin Strootman zijn er vanaf het begin bij en ook Daley Blind maakt zijn opwachting als verdedigende middenvelder. Die rol vulde de Ajacied goed in tegen Duitsland, waardoor hij nu wederom de kans krijgt

In de verdediging zijn er opnieuw basisplaatsen voor Matthijs de Ligt en Denzel Dumfries. Eerstgenoemde wordt in het centrum gekoppeld aan Stefan de Vrij, die de lichtgeblesseerde Virgil van Dijk vervangt. Op de positie van linksback krijgt Nathan Aké de kans om zich te bewijzen tegen de Belgen, die ook met een sterk gewijzigde opstelling spelen. Jasper Cillessen verdedigt zoals altijd het doel van Oranje.

Opstelling België: Mignolet, Alderweireld, Denayer, Boyata, Castagne, Witsel, Tielemans, Chadli, Lukaku, E. Hazard, Mertens.