Volleybalsters verliezen van China en spelen vrijdag in halve finale tegen ServiŽ

De Nederlandse volleybalsters hebben hun tweede duel in de derde groepsfase op het WK verloren. Oranje verloor met 1-3 (25-23, 13-25, 18-25, 17-25) van China, maar Nederland was al zeker van een plaats bij de beste vier. Oranje neemt het in de halve finale nu op tegen Europees kampioen Servië. De andere halve finale gaat tussen China en Italië.

Nederland begon uitstekend aan de partij tegen olympisch kampioen China. Oranje nam snel een 4-1 voorsprong. Later in de set kwam China steeds beter in het spel en nam een 16-18 voorsprong. Oranje raakte niet in paniek en kwam terug in de set. Op 24-23 kregen de Nederlandse volleybalsters het eerste setpunt en dat werd ook benut door Anne Buijs.

In de tweede set kwam China sterk uit de startblokken. China nam een 1-6 voorsprong. Nederland kwam nog terug tot 10-12, maar daarna nam China weer afstand van Nederland en won de set eenvoudig met 13-25, mede dankzij goed serveerwerk aan Chinese kant.

Ook in set drie had Nederland niet genoeg in te brengen tegen China. Oranje keek halverwege de set tegen een achterstand aan van vijf punten (10-15), maar kwam terug tot 14-15. Verder kwamen de Nederlandse volleybalsters niet en opnieuw won China eenvoudig de set, ditmaal met 18-25.

In de vierde set konden de Nederlandse volleybalsters lang mee komen met de Chinese volleybalsters (14-14), maar daarna nam China weer afstand van de Nederlandse dames door vier punten op rij te winnen. China wist die voorsprong vast te houden en kwam niet meer in de problemen tegen de Nederlandse ploeg.

Oranje moet het nu in de halve finales van vrijdag om 6.40 uur Nederlandse tijd opnemen tegen Servië, dat eerder op de dag met 3-1 afrekende met Italië (25-21, 25-19, 23-25, 25-23). De wedstrijd is te zien op Ziggosport.

Samenvatting WK Volleybal: Nederland - China (Bron: YouTube)