'As van grootmoeder in uitgedeelde koekjes'

De politie in het Amerikaanse stadje Davis in de staat Californië heeft twee scholieren van een school in die stad ondervraagd over het uitdelen van koekjes. In die koekjes zou de as van de oma van één van die scholieren zitten, volgens klasgenootjes.

"Blijkbaar kwam het meisje op school vertellen hoe ze koekjes, gebakken met as van haar oma, heeft rondgedeeld", aldus een scholier van de Da Vinci Charter Academy die een koekje gegeten zou hebben. De jongen werd pas door schoolpersoneel op de hoogte gesteld toen hij een geheimhoudingsverklaring moest ondertekenen.

De ouders van de jongen zijn razend. "Dit gaat mijn pet te boven", aldus de moeder. "Ik werd er misselijk van en ben erg boos om het feit dat niet de school zelf ons op de hoogte heeft gebracht." Ook de vader is pissig. "Het lijkt erop alsof de school alleen maar hun eigen goede naam wilde beschermen."

De politie heeft de zaak in onderzoek. "Dit is een vreemd geval", aldus agent Paul Doroshov. "Er is mij niemand bekend die ziek is geworden." Er is zelfs nog niet bekend of er überhaupt een strafbaar feit is gepleegd, mocht het verhaal waar zijn. "Dit is zo'n apart verhaal, daar zou ik wat meer onderzoek naar moeten doen", aldus Doroshov.

De school heeft vol ingezet op damage control. "Alhoewel we niet kunnen ingaan op privé-zaken van scholieren, kunnen we jullie wel verzekeren dat we de veiligheid van onze kinderen op de eerste plaats zetten. We werken volledig mee met de politie en mochten er disciplinaire maatregelen op zijn plaats zijn, dan zullen we die nemen", aldus een verklaring van de school.

Tot nu toe is het nog steeds niet zeker of er inderdaad as van de oma in de koekjes gezeten heeft. De politie heeft een aantal koekjes in beslag genomen en deze worden nog onderzocht.