Groenewegen sprint naar winst in openingsrit Gree-Tour of Guangxi

Dylan Groenewegen heeft de openingsrit van de Gree-Tour of Guangxi gewonnen. De 25-jarige Nederlander van LottoNL-Jumbo na 107,4 kilometer in Beihai de snelste in de massasprint. Door zijn zege is Groenewegen ook de eerste leider in de Chinese rittenkoers.

Na vijftien kilometer reden Silvan Dillier, Andrey Grivko, Jay Robert Thomson, Marco Haller, Pavel Sivakov en Youcef Mirza weg uit het peloton. Quick-Step Floors en LottoNL-Jumbo lieten de zes aanvallers niet ver wegrijden.

Op de slotbeklimming op dertien kilometer van de streep werden de koplopers gegrepen door een aanval van Peter Kennaugh en Gianni Moscon. De Brit en de Italiaan reden een halve minuut weg bij het peloton, maar de sprintersploegen brachten op vijf kilometer van de streep alles weer bij elkaar.

In de sprint die volgde was Groenewegen de snelste. De Nederlandse sprinter van LottoNL-Jumbo was net iets sneller dan de Duitser Max Walscheid en zijn landgenoot Fabio Jakobsen. Voor Groenewegen was het zijn veertiende overwinning van het seizoen.