Snoeiharde knock-out bokser Acosta, Crawford slaat Benavidez neer

Het mag dan wel dinsdagmiddag zijn, speciaal voor de boksliefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde. Er werd namelijk flink gebokst in de wereld, met de nodige titels die her en der op het spel stonden.

Snoeiharde KO Acosta
We beginnen de terugblik op het weekeinde bij het Hard Rock Hotel and Casino in, uiteraard, Las Vegas. Daar vocht de 28-jarige Puerto Ricaan Angel Tito Acosta tegen de Mexicaan Abraham Rodriguez, met als inzet Acosta's WBO-wereldtitel in het lichtvlieggewicht (-49kg). Acosta had achttien van zijn vorige negentien gevechten gewonnen en deed dat allemaal via knock-out.

Daar werd Rodriguez in Las Vegas het volgende slachtoffer van en goed ook: na 1:02 in de tweede ronde deelde Acosta een loeiharde klap uit aan Choko, die gelijk gestrekt ging, zijn gedachten kon proeven en kleuren kon ruiken. Einde verhaal dus, hoewel hij gelukkig wel al vrij snel weer op de been stond. 

Acosta - Rodriguez, met de KO na 11:30 (Bron: YouTube)

Crawford verdedigt zijn titel
We gaan door naar Omaha, Nebraska, de geboorte- en woonplaats van Terence Bud Crawford. De WBO-wereldkampioen in het weltergewicht (-66,7kg) verdedigde die titel voor het eerst, nadat hij in juni kampioen werd - eerder was Crawford al wereldkampioen in twee andere klassen. Met een record van 33-0 en 24 KO's begon hij tegen zijn Amerikaanse landgenoot José Benavidez Jr, die op 27-0 stond, met 18 KO's.

Benavidez wist het Crawford bij vlagen wat lastig te maken, maar eigenlijk domineerde de kampioen vrijwel het hele gevecht. Als Benavidez eens door wist te komen kreeg hij een bemoedigend knikje van Crawford, die in de twaalfde ronde toesloeg. Benavidez ging hard tegen het canvas, stond nog wel op, maar zag de scheidsrechter er met een seconde of twintig te gaan een einde aan maken.

Crawford slaat Benavidez op 51:50 tegen het canvas (Bron: YouTube)

World Boxing Super Series zijn weer begonnen
Het eerste seizoen van de World Boxing Super Series is pas net afgesloten, seizoen twee is al begonnen. Dit keer wordt gestreden in drie gewichtsklassen: het cruisergewicht (-90,7kg), het lichtweltergewicht (-63,5kg) en het bantamgewicht (-53,5kg). Het seizoen werd afgetrapt in het Russische Ekaterinburg, hoewel de voornaamste gevechten wat tegenvallend waren.

De Zuid-Afrikaan Zolani Tete verdedigde in de eerste ronde, tevens de kwartfinale, zijn WBO-wereldtitel in het bantamgewicht tegen Mikhail Aloyan. De Rus raakte zijn zilveren olympische medaille van Rio 2016 kwijt wegens doping, maar werd professional en mocht al in zijn vijfde gevecht om de titel strijden. Slechts drie boksers hadden ooit minder gevechten nodig om kampioen te worden, maar Aloyan lukte het niet: Tete won een matig gevecht op punten.

In het cruisergewicht vecht geen enkele wereldkampioen mee dit jaar: Oleksandr Usyk won het eerste seizoen en pakte alle vier wereldtitels, maar is er dit jaar in de Super Series niet bij. Andrew The Beast Tabiti nam het in de kwartfinale op tegen de Rus Ruslan Fayfer, samen goed voor een 39-0 record en 29 KO's. Dat veranderde nu: Tabiti won op punten.