NHL: Canadiens vergroten ellende Red Wings

Er komt maar geen einde aan de ellende voor de ijshockeyers van de Detroit Red Wings. Van 1990/91 tot en met 2015/16 haalde de ploeg de play-offs, met vier Stanley Cup-titels als resultaat, maar in de afgelopen twee seizoenen lukte dat niet meer en won de ploeg slechts 33 en 30 van de 82 wedstrijden.

Dit jaar gaat het voorlopig nog een stukje slechter. De eerste vijf duels gingen stuk voor stuk verloren en op bezoek bij de Montreal Canadiens werd het maandagavond niet beter. Jonathan Drouin en Tomas Plekanec zorgden al voor een 2-0 voorsprong voor de Canadiens, waarna Andreas Athanasiou de Red Wings op het scorebord schoot.

Toch volgde de genadeklap weer snel: Tomas Tatar tekende voor het einde van de eerste periode voor 3-1, Brendan Gallagher en Charles Hudon hadden er na vijf minuten in de tweede periode al 5-1 van gemaakt en Drouin scoorde later ook nog de 6-1. Dankzij Athanasiou en Thomas Vanek deden de Red Wings nog iets terug, maar Paul Byron schoot de 7-3 eindstand op het bord en dus was daar nederlaag nummer zes voor Detroit.

Uitslagen NHL maandag
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 7-3
Ottawa Senators - Dallas Stars 4-1
Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings 4-1
Nashville Predators - Minnesota Wild 4-2

Canadiens - Red Wings (Bron: YouTube)