Effectieve Engelsen kloppen Spanje in Nations League

Engeland heeft in de Nations League een klinkende overwinning geboekt op Spanje. Al in de eerste helft sloegen de gasten drie keer toe.

In het stadion van Real Betis in Sevilla kwam het eerste gevaar nog wel van de gastheer. Vanuit een doorgekopte hoekschop dacht Marcos Alonso bij de tweede paal te scoren, maar hij schoot van dichtbij tegen Jordan Pickford aan. De duikende Engelse keeper kreeg de bal met wat geluk tegen zich aan geschoten.

Ruim tien minuten later was het aan de andere kant wel raak. Bij een snelle aanval van achteruit gaf Marcus Rashford uiteindelijk een prima pass op Raheem Sterling, die aan de aandacht van de Spaanse defensie ontsnapte. De snelle aanvaller van Manchester City knalde de bal prachtig in de kruising achter David De Gea.

Tot dat moment was Spanje niet alleen via Alonso dreigend geweest, want ook Marco Asensio werd gevaarlijk. Nadat Engeland de leiding had genomen werd Pickford ook aan het werk gezet door Thiago Alcántara. Het elftal van Luis Enrique domineerde, maar The Three Lions sprongen veel effectiever met hun kansen om.

Ook de tweede goal ontstond via een snelle uitbraak. Pickford vond met een lange bal Harry Kane, die handig wachtte op versterking en met een perfecte pass Rashford alleen voor de keeper zette: 0-2. En nog vóór de pauze werd het zelfs 0-3. Ross Barkley legde een hoge bal achter de Spaanse verdediging, waar Kane de bal breed legde op de scorende Sterling.

Na de onderbreking bleef Spanje aanvallen en Pickford hield Saúl Ñíguez van scoren af. Paco Alcácer, donderdag al tweemaal trefzeker tegen Wales (1-4), mocht vervolgens invallen en voor hem was het binnen een minuut al raak. Met een kopbal uit een hoekschop maakte hij de score wat draaglijker voor La Roja. Het was voor Alcácer zijn tiende doelpunt in zijn laatste tien doelpogingen namens Spanje en Borussia Dortmund.

Om de spanning écht terug te brengen in de wedstrijd, had de gastheer nog een treffer nodig. Die viel pas in de zevende minuut van de blessuretijd, toen Sergio Ramos raak kopte. Het was de laatste actie van de wedstrijd en Engeland heeft in groep 4 van divisie A in de Nations League nu vier punten uit drie duels. In de laatste speelronde komt Kroatië (één punt) op bezoek. Spanje, dat volgende maand ook nog tegen de Kroaten speelt, blijft koploper in de poule met zes punten.