NFL: Patriots beëindigen zegereeks Chiefs in spektakelstuk

In de NFL is de zegereeks van de Kansas City Chiefs voorbij. De jonge quarterback Patrick Mahomes leidde zijn ploeg naar winst in de eerste vijf wedstrijden, maar in Foxboro ging het fout tegen de New England Patriots van Tom Brady, hoewel die het uitermate moeilijk hadden.

Na één kwart leidden de Patriots met 10-6, onder meer dankzij een touchdown run van running back Sony Michel. Brady gooide een touchdown pass naar Julian Edelman in het tweede kwart en Michel rende nog eens de endzone in, waardoor het bij rust al 24-9 stond voor de thuisploeg.

Toch gaven de Chiefs zeker niet op en al vroeg in het derde kwart sloegen ze toe: Mahomes wierp een heerlijke pass naar Kareem Hunt, die er een 67-yard touchdown van maakte. Met een minuut op de klok bereikte Mahomes wide receiver Tyreek Hill in de endzone en zo werd het spannend: 27-26.

Een field goal van Stephen Gostkowski vergrootte de voorsprong van de Patriots in het vierde kwart weer iets, maar niet veel later stond Hill in de endzone wederom op scherp: een knappe pass van Mahomes werd gevangen door de wide receiver en de Chiefs namen met 30-33 een voorsprong.

Dit keer waren het de Patriots die terug moesten vechten en niemand minder dan Brady zelf dook vanaf 4 yards een touchdown binnen: 37-33. Gostkowski maakte daar met nog een field goal 40-33 van, maar ook dat was nog niet de beslissing.

In de eerstvolgende play liep wederom Hill zich vrij, waarna Mahomes hem van grote afstand wist te bereiken. Hill ving de bal, ontweek de verdediging en scoorde de touchdown: 40-40. In de allerlaatste seconden wonnen de Patriots dan toch nog, want Gostkowski trapte de winnende field goal binnen: 43-40.